BANNER
BANNER

Describe your image

SM_1061_0418_Web
SM_1061_0418_Web

Describe your image

SM_1061_0099_Web
SM_1061_0099_Web

Describe your image

BANNER
BANNER

Describe your image

1/4

Client: Private Client / Status: Completed 2019 / Location: London

Family Townhouse

Family Townhouse is a 4-bedroom terraced home looking onto Victoria Park in Hackney, London. Completed in 2019 for a private client, the challenge of this project was to extend and refurbish a narrow, locally-listed, house in a way that would allow the living spaces of the house to connect into the garden while also respecting the requirements of the surrounding conservation area.

We took the opportunity to change the configuration of the dog-leg stairs, extending them straight down towards the rear garden. This allowed us to create a full-width kitchen/dining extension to the rear with a large sliding glazed door connecting to the garden terrace. Where previously the Client's kitchen was a dark, semi-basement space, they now have a brightly lit spacious kitchen and dining area with a seamless connection to the rear garden.

On the upper floors, we re-designed the bedroom spaces to give all the children their own bedroom. By extending at first-floor level, we were able to create a family bathroom on the first-floor return. In addition to this, a new secret shower room was created in the master bathroom along with a large guest bathroom in the lower ground floor space.

The materials and detailing chosen for the design of the extension sought to be respectful to the character of the existing building while also gesturing the historic industrial past of the surrounding area.
 

Project Credits

 

Main Contractor:

John Perkins Projects (https://www.johnperkinsprojects.co.uk/)

 

Engineer: 

Structure Haus (https://structurehaus.com/)

Photograpy: Ste Murray (www.ste.ie)

Before

Existing Stair Section 01b.png
Stair Section 01b.png

After